Βιογραφικό

212 (2)Η Παπαγεωργίου Έλενα γεννήθηκε στη Λάρισα, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Πανελλήνιες και απέκτησε το πτυχίο της με «ΑΡΙΣΤΑ» το 2002. Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Tübingen Γερμανίας ως το 2008, όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτωρα Ιατρικής (Dr. rer. nat.) στη Νευρο-οφθαλμολογία. Το 2010 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα έτη 2013-2014 εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Leicester της Μ. Βρετανίας στην Παιδο-οφθαλμολογία, Στραβισμό και Νευρο-οφθαλμολογία ως έμμισθη επιμελήτρια (Fellow), υπό την καθηγήτρια Irene Gottlob, παιδοφθαλμίατρο παγκοσμίου φήμης ειδικά στο νυσταγμό. Στο διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του στραβισμού, στην Παιδο- και Νεύρο-Οφθαλμολογία, σε όλο το φάσμα των περιστατικών νυσταγμού, καθώς και στην εξέταση / παρακολούθηση πρόωρων βρεφών.

Είναι Διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και Μεταπτυχιακής εξειδίκευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα έτη 2014-2015 υπήρξε Πανεπιστημιακή υπότροφος στην Παιδο-οφθαλμολογια, στραβισμό και Νευρο-οφθαλμολογία στo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Από το Σεπτέμβριο 2015 είναι Επιμελήτρια στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ παραμένει επιστημονική συνεργάτης (Honorary Fellow) της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Leicester. Από το 2016 είναι εξετάστρια στις ευρωπαϊΚΕίναι παντρεμένη με τον Πέτρο Κολτσιδόπουλο, ιατρό ΩΡΛ και μητέρα δύο παιδιών.

 

Kiel 2012: Bielschowsky Society Award

Kiel 2012: Βραβείο εταιρείας στραβισμού Bielschowsky (Γερμανία)

Tuebingen 2012: Carl Liebermeister Award

Tuebingen 2012: Βραβέιο Carl Liebermeister Πανεστημίου Tuebingen Γερμανία

 

 

 

 

 

 

 

DSC03080

Βραβείο από την αμερικανική εταιρεία Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO 2007) στο ετήσιο συνέδριο Miami, USA

παπαγεωργίου έλενα παιδοφθαλμίατρος

Συνέδριο ΕΦΥΚΕ Βόλος

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC09376

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στο American Academy of Ophthalmology 2012

IMG_0255

Οξφόρδη

057

Ρόδος 2017

DSC_7165

Συνέδριο ΟΕΚΕ Πορταριά

Για την έρευνά της στην Παίδο- και Νέυρο-Οφθαλμολογία βραβεύτηκε με την τριετή υποτροφία Marie Curie Fellowship από το Πανεπιστήμιο του Tuebingen στη Γερμανία. Η Διδακτορική της Διατριβή βραβεύτηκε μεταξύ όλων των Διατριβών Ιατρικής στη Γερμανία με τα βραβεία της Εταιρείας Bielschowsky Στραβισμού και Νευρο-Οφθαλμολογίας και το βραβείο Carl Liebermeister του Πανεπιστημίου Tübingen. Το 2007, επιλέχθηκε μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων να συμμετάσχει στην 57η συνάντηση Νομπελιστών στη Γερμανία (Lindau Nobel Laureate Meeting), όπου είχε τη δυνατότητα να συναντήσει διακεκριμένους Νομπελίστες παγκοσμίου φήμης.

Έχει 36 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά Οφθαλμολογίας καθώς και πλήθος ανακοινώσεων σε συνέδρια στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Από το 2014 είναι Αν. συντάκτης (Associate Editor) στον τομέα Νευρο-οφθαλμολογίας του διεθνούς περιοδικού BMC Ophthalmology. Επίσης είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος Ιατρικών και Οφθαλμολογικών Εταιρειών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s